31 Temmuz 2007 Salı

'SİNEKLİ BAKKAL' TELEVİZYON DİZİSİ OLUYOR...

Halide Edip Adıvar'ın ölümsüz eseri 'Sinekli Bakkal', yeni sezonda televizyon dizisi olacak. İddialı projenin yapımcılığını Yaşar İrvül üstlenecek...

Geçtiğimiz sezon 'Yaprak Dökümü', 'Köprü', Geniş Zamanlar' gibi roman uyarlaması dizilerin büyük ilgi görmesi, yapımcıları bu konuda arayışa yöneltti.

İsimleri açıklamadı...

Türk edebiyatının ölümsüz eserlerini dizi yapmak bir moda haline gelirken, Pastel Film'in sahibi Yaşar İrvül de Halide Edip Adıvar'ın 'Sinekli Bakkal' romanını televizyona uyarlamak için kolları sıvadı. 'Sinekli Bakkal' romanının telif haklarını satın aldıklarını belirten İrvül, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Ağustos'un 15'i veya 20'si gibi oyuncularla imza atacağız. Oyuncuların ismini şimdilik açıklamıyoruz. Romanı günümüze uyarladık. Gündemdeki birçok dizinin üstüne çıkacağını düşünüyoruz.kadromuzçok ünlü ve başarılı oyuncudan oluşuyor. Mankenler bu dizide yer almayacak."

Halide Edip Adıvar'ın 'Sinekli Bakkal'ı 1967 yılında beyazperdeye uyarlanmıştı. Osman F. Seden'in senaryosunu yazdığı filmi Mehmet Dinler yönetmiş, başrolleri de Türkan Şoray ile Ediz Hun oynamıştı. Din eğitimiyle yetiştirilen Rabia ile onun uğruna Müslüman olan İtalyan piyanist Peregrini'nin aşk ve evlilik öyküsü, sinemada büyük ilgi görmüştü.

Hiç yorum yok: